Pășuni și fânețe de la stat pentru crescătorii de animale

7

Agenția Domeniilor Statului (ADS) va pune la dispoziția tinerilor fermieri români, crescători de animale, pășuni și fânețe aflate în proprietatea statului și administrate de ADS.

Potrivit directorului general al ADS, George Sava, în acest moment se lucrează și la modificarea anumitor aspecte din Legea zootehniei, astfel încât tinerii fermieri să aibă acces mai faci la aceste pășuni și fânețe.

”Agricultura mare se face în zona de câmpie, unde sunt suprafețe întinse și se poate lucra. Cu cât urcăm spre deal și munte, automat acolo apar ferme mici și mijlocii. De fapt, ar trebui să ne concentrăm foarte mult pe această zonă. Agenția Domeniilor Statului, pe lângă faptul că are foarte mult teren arabil, are și pășuni și fânețe. Am încercat să găsim o înțelegere în așa fel încât cât mai mulți tineri să vină să ia terenul. Încercăm acum să umblăm puțin în articolul 16 din Legea zootehniei și să dăm voie tinerilor fermieri să primească terenuri, fără să mai fie nevoie de acea obligativitate a existenței unor active de la fostele societăți ale ADS. (…) Vrem să fie pe principiul primul venit, primul servit, dacă îndeplinește și condițiile”, a precizat George Sava la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura Modernă”.

Interviul complet poate fi urmărit în înregistrarea emisiunii, pe pagina de youtube AGRO TV.

video
play-sharp-fill