Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu cherestea

746

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor DIICOT Structura Centrală, au făcut, miercuri, 15 percheziţii, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu cherestea.

Percheziţiile au fost fpcute în judeţul Alba, la domiciliile unor persoane fizice, la sediile sociale ale unor firme implicate, precum şi de la sediul unei instituţii publice.

”Cele două societăţi ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli nereale, în scopul diminuării bazei impozabile, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 700.000 de euro, prin neplata impozitului pe profit. Pentru a crea aparenţa că operaţiunile comerciale sunt reale şi pentru a ascunde banii proveniţi din activitatea evazionistă, din conturile bancare ale celor două societăţi ar fi fost transferaţi 18.000.000 de lei către conturile altor societăţi, cu comportament de tip fantomă, suma fiind ulterior retrasă şi returnată în numerar”, anunţă Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate laptop-uri, unităţi centrale de calculator şi sume de bani, precum şi documente. Totodată, vor fi puse în aplicare măsuri asiguratorii faţă de 8 autovehicule.

De asemenea, opt persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală.

SURSA: NEWS.RO