Peste 140 de unităţi din industria alimentară de pe litoral, verificate de DSVSA, fiind date amenzi de 33.000 de lei

571

Peste 140 de unităţi din industria alimentară de pe litoral au fost verificate săptămâna trecută de către inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, fiind date 15 amenzi, în valoare de 33.000 de lei şi suspendată temporar activitatea pentru două unităţi de alimentaţie publică, în urma neregulilor constatate.

Potrivit unui comunicat al DSVSA Constanţa, în perioada 19 – 25 iunie, inspectori sanitar-veterinari au verificat 143 de unităţi din industria alimentară din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia, fiind controlate, printre altele, restaurante, pizzerii, unităţii fast-food, baruri, magazine alimentare, laboratoare de patiserie-cofetărie.

“Pentru deficienţele constatate au fost date 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 33.000 de lei, au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru două unităţi de alimentaţie publică şi au fost acordate un număr de cinci avertismente”,  se arată în comunicat.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare peste 3,5 tone de produse alimentare. Principalele nereguli descoperite de inspectorii sanitar-veterinari au fost nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare şi comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sau neigienizate.