Peste 300.000 de ouă din Polonia au fost retrase de pe piață

552

ANSVSA este în alertă după ce un lot de 330.000 de ouă infestate cu salmonella au fost distribuite în cinci județe din România.

Continuă războiul autorităților cu alimentele poloneze care ajung pe piața de la noi din țară. Prezent la Vaslui, Mihai Ponea, vicepreședintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, a făcut un anunț care a pus pe jar pe toată lumea.

“Avem o alertă în România, a fost emis buletin de analiză cu salmonella tifimurium, fapt pentru care s-a inițiat alertă și de ieri au fost retrase 330.000 de ouă provenite din Polonia. De ieri până azi, colegi din șase județe din România sunt în teritoriu și întocmesc documente. Au pus sub sechestru aceste ouă, urmând ca ele să fie dirijate la neutralizare. Aceste ouă au fost distribuite din Caraș-Severin către Timiș, Sibiu, Hunedoara, Argeș și Prahova. În aproximativ 24 de ore, datorită noului sistem rapid de alertă, am reușit cu colegii mei, dat fiind faptul că e Anul Nou, să retragem întreaga cantitate de ouă de la raft”, a precizat Mihai Ponea.