PESTE 350 DE MILIOANE DE LEI S-AU SCURS IN 20 DE ANI PE SIRET SI PODUL TOT NU E GATA

551

O investiţie în construcţia unui pod care leagă localităţile Talpa din judeţul Botoşani şi Zamostea din judeţul Suceava este abandonată de peste 20 de ani, în ciuda sumelor foarte mari cheltuite.

Podul din beton, care traversează râul Siret, a fost început în 1996, pe vremea când ministru al Administraţiei şi Internelor era Octav Cozmâncă, el fiind originar din satul Talpa, comuna Cîndeşti.

Constructorul a obţinut, la debutul investiţiei, o sumă de peste 530 de milioane de lei, cu care a ridicat pilonii. Ulterior, rămas fără finanţare, podul a fost abandonat, iar autorităţile judeţene din Botoşani şi Suceava au reluat discuţiile pentru reînceperea lucrărilor.

„Am vorbit cu domnul Flutur de la Suceava (n.r.- preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur) şi am stabilit să cerem drumarilor din cele două judeţe să evalueze investiţia. Ideea este de a termina lucrarea şi de a valorifica infrastructura existentă până acum”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi.

Podul Talpa – Zamostea reduce cu peste 30 de kilometri distanţa dintre cele două localităţi de pe malul stâng şi, respectiv, malul drept al Siretului. (AGERPRES)