Petre Daea va conduce Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

619

PSD a ales un inginer agronom pentru şefia MADR. Petre Daea este doctor în agronomie.

Misterul a luat sfârșit. Alianța PSD – ALDE a anunțat componența echipei cu care Sorin Grindeanu va guverna în următorii patru ani. Deși pentru șefia Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-au vehiculat numele lui Daniel Constantin, Paul Stănescu și Daniel Botănoiu, învingătorul a fost cu totul altul.

În fruntea MADR se va afla de acum înainte Petre Daea, în vârstă de 68 de ani, de profesie inginer agronom. Prezența sa în Guvernului României nu reprezintă însă o premieră. A fost Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, Alimentației și Pădurilor (mart. 2002-iul. 2004) și chiar ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în ultimele șase luni ale guvernării Adrian Năstase. Începând cu anul 2004 a făcut parte din Parlamentul României, fiind un personaj foarte activ în viața comisiilor agricole din această instituție.

Daniel Constantin, copreședinte al ALDE, a primit postul de vicepremier, dar și funcția de ministru al Mediului. În schimb, Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a fost sacrificat de către partid, care a insistat foarte tare ca Teodor Meleșcanu să ocupe postul de ministru al Afacerilor Externe.