Home Viata la tara Piftia, cel mai sănătos preparat din porc

Piftia, cel mai sănătos preparat din porc

891 views

Se consumă în perioada Sărbătorilor de Iarnă, dar este recomandat și pentru celelalte perioade ale anului.

În funcție de regiunea în care locuim, i se spune piftie, tremurici sau răcitură. Conține puține calorii și este bogată în proteine, astfel că poate fi consumată chiar și de către cei care încearcă să scape de kilogramele în plus.

”Piftia este o formă foarte ușor asimilabilă de nutrienți esențiali: aminoacizii prezenți în țesutul conjunctiv (fibrele de colagen). Ei participă la refacerea pielii, a tendoanelor, a articulațiilor. Pentru că dietă cu carne curată conține prea puțin din acești aminoacizi, corpul poate ajunge în situația de a nu putea produce suficient material de construcție pentru refacere”, a explicat nutriționistul Cristian Mărgărit, pe blogul său. Piftia conține foarte multe proteine, în vreme ce conținutul de grăsime sau carbohidrați este redus.