Home Stiri PLANTATIE DE ALUN in sistem ecologic, dezvoltata de un tanar fermier

PLANTATIE DE ALUN in sistem ecologic, dezvoltata de un tanar fermier

133 views
PLANTATIE DE ALUN in sistem ecologic, dezvoltata de un tanar fermier

O plantatie de alun în sistem ecologic a fost dezvoltată de un tânăr fermier maramureșean! Adrian Oros, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, a urcat pe dealurile din zona Copalnic Mănăștur din județul Maramureș, pentru a vedea această plantatie de alun a tânărului fermier Simorne Dochița.

Întors din Italia, tânărul fermier a reușit să ridice în localitatea Lăschia o plantatie de alun, în sistem ecologic, pe o suprafața de 2 hectare. Tot ceea ce a făcut până acum, a făcut din ceea ce a agonisit în Italia, de unde s-a întors cu o idee și cu material săditor pentru a se realiza aici, în România.

De asemenea, potrivit MADR, tânărul Dochița mai are mai alte 2 hectare pe care a plantat nuci, pe langa cele de alun.

Ministrul Adrian Oros a discutat cu tânărul fermier și cu familia acestuia care îl ajută în exploatație și l-a îndrumat către dezvoltarea afacerii cu fonduri europene nerambursabile pe care le va avea în curând la dispoziție.

Tot aici, ministrul agriculturii a subliniat importanța fermei de familie în dezvoltarea reală a satului românesc, considerând că acesta trebuie să rămână o prioritate în politicile de dezvoltare durabilă a mediului rural.

Click pe video: