După cum bine știm primăvara este momentul ideal ca să plantezi cartofii. Dacă temperaturile solului au ajuns la aproximativ 10 grade, atunci este momentul să ieși la treabă în grădină.
Pentru a obține o cultură bogată de cartofi, un sol mai fertil și să îndepărtezi dăunătorii prin metode naturale, atunci trebuie să știi acest mic secret – cenușa.
Aveți grijă să folosiți cenușa obținută doar de la lemnul natural, ideal este cel de fag, stejar sau arțar. Cenușa conține potasiu, calciu, zinc, fosfor, fier și mangan, astfel vei obține o cultură bogată și sănătoasă.
Cum folosim cenușa în grădină
Cenușa poate fi folosită atunci când plantezi și tuberculuii sunt prea mari și trebuie tăiați, astfel nu vor putrezi. În plus, cenușa poate fi presată peste tuberculuii de cartofi chiar daca nu sunt tăiați, așa vei avea nutrienții necesari pentru dezvoltarea acestora.
Te poți folosi de acest truc și atunci când plantele sunt crescute. Presează în jurul plantei și udă pământul pentru a ajunge la rădăcini.
Atenție! Folosește 300 de grame de cenușă la metru pătrat pentru a nu crește prea mult ph-ul solului.