Plata de 3.000 EURO pentru micii fermieri, aprobată! Când intră subvenția în cont

2

Guvernul României a aprobat plafoanele plăților aferente schemei de sprijin cuplat în sectorul vegetal pentru anul 2022, ultima subvenție din campania 2022 rămasă neplătită. Astfel, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are undă verde pentru a efectua și aceste plăți.

Printre sumele aprobate de Guvern se numără și cea pentru cultivarea legumelor în sere și solarii, o plată mult așteptată de către micii fermieri.

Suma destinată acestei categorii este de 8.788.873 euro, bani pentru legume cultivate în sere și solarii: tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveţi pentru consum în stare proaspătă şi/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă;

Potrivit datelor pe care le avem la acest moment, în anul 2022 au fost înregistrate la APIA aproximativ 2.838 de hectare de legume cultivate în spații protejate. Astfel, dacă toate aceste suprafețe sunt eligibile, suma pe care ar urma să o primească micii fermieri este de 3.096 de euro/hectar.

Plățile vor începe după ce Hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial.