Pompierii au verificat stanele din judetul Timiș

491

ISU Banat s-a îngrijit că ciobanii se pot adăposti în condiții de siguranță pe timp de ger.

Ciobanii de la 121 de stâne din județul Timiș au fost vizitați de pompierii de la ISU Banat, pentru a verifica dacă au condiții de siguranță în respectivele adăposturi, pe timp de ger, ținând cont de temperaturile extreme din această perioadă.

”Ciobanii de la stâne reprezintă o categorie de persoane mai expuse frigului și pericolului de incendiu în această perioadă. În cadrul acțiunilor s-a urmărit dacă sistemele de încălzire a spațiilor și adăposturilor sunt exploatate în condiții care nu creează risc de incendiu și în același timp li s-au reamintit măsurile necesare pentru a evita riscul de hipotermie”, arată un comunicat de presă al ISU Banat, remis AGERPRES.

Ciobanilor li s-a recomandat să nu stea mult timp în frig. ”În caz contrar, ei trebuie să se echipeze corespunzător, respectiv să-și acopere extremitățile, adică urechile, nasul, degetele de la mâini și picioarele, deoarece acestea sunt locurile prin care se pierde căldura și riscă degerături; să evite băuturile alcoolice, să se hidrateze, să consume fructe și legume și să se informeze în legătură cu evoluția vremii”, mentionează comunicatul.