Porci arși de vii într-un adăpost de animale!

7

Mai mulți porci au ars de vii într-un incendiu izbucnit în seara de Ajun la un adăpost de animale din localitatea vasluiană Teișoru, comuna Pușcași, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată în adăpostul de animale și se extinsese la un depozit de lemne. Exista riscul de propagare la o locuință, un alt adăpost de animale și un depozit de furaje. Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul sector, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția bunurilor și animalelor aflate în pericol”, se arată într-un comunicat al ISU Vaslui.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore, fiind salvate salvate locuința, depozitul de furaje, doi porci și un cal.

Din păcate nouă porci au ars de vii în adăpostul pentru animale mistuit de flăcări. De asemenea, a ars și depozitul de lemne, în care se aflau circa șase metri cubi de lemne.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Sursa foto: ISU Vaslui