Povestea unui ciobănaș: noaptea la stână, ziua la școală

2

„Am să vă spun acum povestea unui ciobănaș”… Doar că de data aceasta nu e vorba de un cântecel, ci de o poveste reală a unui puști care preferă să-și petreacă copilăria la stâna de oi, și nu în fața calculatorului sau cu ceilalți colegi.

Provenit dintr-o familie modestă din județul Iași, Codruț Popa are doar 15 ani și îngrijește astăzi peste 200 de oi, pasiune moștenită încă de la străbunici. 

Se trezește zilnic de la ora 5 ca să ducă oile la pășunat, lucru care nu-l deranjează, ci, din contră, îi aduce o mare satisfacție. Totodată, băiatul speră ca într-o bună zi să aibă stâna sa proprie, chiar dacă la momentul actual îngrijește de ovinele familiei, conform publicației 7est.ro 

Pe lângă școală, printre activitățile zilnice a lui Codruț Popa se numără mulsul oilor, după care își ajută familia la prepararea diverselor produse, ca mai apoi să fie vândute localnicilor. 

Tânărul a spus pentru 7est.ro că orele petrecute lângă ovine este o plăcere imensă: „Cresc oi de când sunt mic. Părinții, bunicii, străbunicii au avut grijă de oi și asta mi-a plăcut și mie să fac. Am 200 de exemplare de rasă țurcană brează, de aceea ciobănia pentru mine este o joacă”.