Prețul porumbului s-a dus sub 185 euro/tonă în Portul Constanța! Ce ne așteaptă pe viitor

1

Chiar dacă mai sunt luni bune până la recolta de porumb de anul acesta, datele din piață încep deja să prindă contor, iar veștile nu sunt cele mai bune pentru fermieri. Prețul porumbului se anunță deja la cote scăzute în 2023.

Astăzi, recolta nouă s-a dus în Portul Constanța la valori de sub 190 de euro/tonă, iar trendul descendent va continua și în perioada următoare.

”Prețul porumbului, recolta nouă, a scăzut. De la 190 euro/tonă, a ajuns la o valoare de 183 euro/tonă. (…) Porumbul în România va fi însămânțat pe o suprafață de 2,5 milioane de hectare, ceea ce va genera, conform sistemului satelitar european, un volum de minim 14 milioane de tone”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale, la Digi24.

În aceste condiții, specialiștii estimează deja că în perioada de recoltare, prețul porumbului va ajunge la aproximativ 150 de euro/tonă. Motivele pentru această scădere sunt multiple, de la recoltele uriașe din multe zone ale lumii, până la costurile logistice care au crescut extrem de mult. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI (click).