Prețurilor alimentelor la nivel mondial a scăzut în aprilie pentru a treia lună consecutiv

511

Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial a scăzut în aprilie pentru a treia lună consecutiv, deoarece s-au ieftinit toate materiile prime agricole, cu excepția cărnii, a anunțat, joi, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), citată de Reuters.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate de un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În aprilie, acest indice s-a situat la 168 de puncte, în scădere cu 1,8% față de luna precedentă.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Indicele FAO a scăzut în ultimii cinci ani din cauza supraproducției, a încetinirii economiei globale și a aprecierii dolarului. Pe piețele internaționale, alimentele încă sunt cu 10% mai scumpe comparativ cu aprilie 2016, în urma majorării prețurilor la cereale, explică FAO.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Prețul cărnii de porc a crescut în urma cererii solide din UE și a vânzărilor mai ridicate din China și Coreea de Sud, în timp ce prețul cărnii de ovine a urcat datorită cererii sezoniere.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Potrivit FAO, luna trecută, prețul zahărului a scăzut cu 9,1%, pe fondul estimărilor privind o producție mai mare în Brazilia.

În paralel, FAO și-a îmbunătățit joi estimările privind producția mondială de cereale în sezonul 2017—2018, până la 2,599 miliarde tone, în timp ce producția globală de grâu ar urma să ajungă la 740 de milioane de tone, ușor sub nivelul record de anul trecut.