Primarul şi contabila Primăriei mehedinţene Eşelniţa, reţinuţi pentru 24 de ore

448

Primarul comunei mehedinţene Eşelniţa, Ioan Ciuru, a fost reţinut, marţi seara, după mai multe ore de audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi. În arestul Poliţiei a ajuns şi contabila unităţii administrativ-teritoriale. Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În urma percheziţiilor la sediul Primăriei Eşelniţa, dar şi la locuinţa primarului Ioan Ciuru, edilul a fost dus la audieri, alături de contabila unităţii administrativ-teritoriale, dar şi de casiera instituţiei.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Surse apropiate anchetei au confirmat pentru News.ro că atât primarul, cât şi contabila primăriei Eşelniţa au fost reţinuţi de către procurori pentru 24 ore, urmând ca miercuri să fie prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Conform poliţiei mehedinţene, cei doi sunt suspectaţi de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2015, reprezentanţii unei instituţii ar fi efectuat decontări ilegale pe baza unor situaţii de lucrări nereale, ar fi schimbat destinaţia fondurilor alocate şi ar fi folosit în interes personal bani din casieria unităţii pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

De asemenea, în 2013, aceştia ar fi înstrăinat două terenuri aflate în proprietatea instituţiei publice, fără ca în realitate să fi fost plătită contravaloarea acestora şi fără să se opereze tranzacţia în documentele de evidenţă ale instituţiei. Prejudiciul cauzat instituţiei a fost estimat la 1.500.000 de lei.