Pro Agro cere autorităţile să verifice operatorii economici care fac presiuni asupra producătorilor

496

Producătorii şi procesatorii români au sesizat Pro Agro că  operatorii economici  a căror cifră de afaceri este mai mare de 2 milioane de euro,au întreprins în aceste zile o acțiune concertată prin care toate taxele prevăzute în contractele comerciale încheiate în baza Legii nr. 321/2009 sunt facturate anticipat pe întreaga perioadă a anului, transmițându-le producătorilor că în cazul în care nu sunt acceptate aceste taxe vor fi reziliate unilateral contractele de furnizare, cu toate că Legea nr. 150/2016 a intrat în vigoare  începând cu data de 19.07.2016.

Reprezentanţii Pro Agro au anunţat printr-un comunicat de presă “aceste practici neloiale sunt anticoncurențiale și au rolul de a crea prejudicii financiare producătorilor și consumatorilor fără să existe vreun temei juridic expres în baza căruia aceste taxe să poată fi facturate”.

Cum interesul legitim al producătorilor români este grav afectat, Federația Națională PRO AGRO va sesiza autoritățile competente pentru a se declanșa o verificare a acestor practici ilegale însușite în continuare de către unii operatori economici  a căror cifră de afaceri este mai mare de 2 milioane de euro.