Probleme pentru transportatorii de cereale! Au fost impuse restrictii de circulatie

645

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, începând de sâmbătă, de la ora 12.00, este interzisă circulaţia maşinilor mai mari de 7,5 tone pe drumurile naţionale şi sectoarele de autostradă din douăzeci de judeţe, din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

În urma avertizării cod portocaliu şi galben pentru cea mai mare parte a ţării, CNAIR anunţă restricţii de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj.

Astfel, începând de vineri, în intervalul 12.00 – 20.00, va fi interzisă circulaţia maşinilor mai mari de 7,5 tone pe drumurile naţionale şi sectoarele de autostradă din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Vrancea.

Vor putea fi, totuşi, efectuate transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare şi cele poştale. De asemenea, vor putea să circule maşinile care fac transporturi de echipamente de prim ajutor, de carburanţi, cele destinate tractării vehiculelor avariate, dar şi transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate.

”Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, anunţă CNAIR.

Meteorologii anunţă că vineri şi sâmbătă cea mai mare parte a ţării se va confrunta cu temperaturi canciculare, de până la 40 de grade Celsius, fiind emis cod portocaliu pentru zeci de judeţe. În cele două zile, chiar şi temperaturile nocturne se vor situa peste 20 de grade Celsius.