PROBLEME PENTRU TURISMUL BALNEAR DACĂ SE APROBĂ NOILE REDEVENȚE PENTRU RESURSELE MINERALE

702

Cazarea în staţiunile balneare din România s-ar scumpi de câteva ori, iar turismul balnear ar fi distrus, dacă s-ar aproba sistemul de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale în forma în care este prezentat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Economiei, a declarat pentru News.ro preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu.

Operatorii ar trebui să plătească la bugetul de stat o redevenţă de 1 euro pe metrul cub de apă geotermală extrasă, de 2 euro pe metrul cub la apele terapeutice, la apa medicinală redevenţa ar fi de 3 euro pe metrul cub, în timp ce redevenţa pentru apa minerală naturală şi pentru apa de izvor şi de masă ar fi de 4 euro/mc, potrivit proiectului de lege pentru reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Economiei.

”Dacă se aprobă acest sistem de redevenţe, nu vom mai putea face faţă, la cât consumăm. Şi aşa marja de profit este foarte mică. Cazarea s-ar scumpi de câteva ori, nici nu vom mai putea vorbi de activitate în staţiunile balneare”, a declarat pentru News.ro preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu.