Producție de porumb de peste 12 tone/hectar – Tehnologia din ferma lui Cosmin Micu

1

Din ce în ce mai mulți fermieri aleg să nu-și mai lase culturile la mila lui Dumnezeu și să-și ia destinul în propriile mâini, investind masiv în sistemele de irigații. Costurile sunt uriașe, însă necesare pentru asigurarea continuității, spun aceștia.

Unul dintre fermierii care a reușit să implementeze un sistem de irigații modern în propria fermă este Cosmin Micu, tânăr fermier din județul Arad. Investițiile au început cu ani în urmă, însă anul acesta a reușit să extindă sistemul și să ajungă la 250 de hectare de porumb irigat.

”Este o altă siguranță la o cultură de porumb irigată față de o cultură de porumb neirigată; poți să speri să faci de la 12 tone/hectar în sus. Pot iriga 250 de hectare, dintr-un total de 260 de hectare cultivate cu porumb anul acesta. Apa este acumulată; am o baltă unde o acumulez în perioada iernii, iar vara o utilizez”, ne-a spus Cosmin Micu, într-un interviu acordat realizatorului Ovidiu Ghinea.

Fermierul arădean lucrează, în total, aproximativ 1.500 de hectare de teren, iar ferma sa poate fi considerată un etalon în ceea ce privește fermele vegetale din România.

Mai multe detalii despre culturile și producțiile lui Cosmin Micu, tehnologia și tehnica pe care acesta le utilizează, veți afla într-o nouă ediție a emisiunii ”Portret de fermier”, în curând la AGRO TV.