Programul ”de 3 ori subvenția” – Câți fermieri au accesat soluția ”salvatoare” a MADR

14

Programul ”de 3 ori subvenția” a fost anunțat anul trecut de ministrul agriculturii, Petre Daea, fiind prezentat ca o soluție salvatoare pentru fermierii care trec prin dificultăți financiare. Cu toate acestea, criticile din partea fermierilor au fost destul de dure la adresa acestuia, spunând că este un program care îi adâncește și mai mult în datorii.

Această reticență s-a reflectat, de altfel, și în numărul de fermieri care au accesat programul. Potrivit directorului general al APIA, Adrian Pintea, sub 1.000 de fermieri au aplicat pentru ”de 3 ori subvenția”.

”Pentru programul de 3 ori subvenția, APIA garantează, dă unui fermier adeverința pentru anul respectiv, iar fermierul își ia un angajament în fața băncii și banca îi dă de trei ori suma respectivă. Noi altcumva nu avem niciun fel de implicare, este o relație comercială strict între fermier și bancă. Din informațiile mele, până în 1.000 de fermieri au fost cei care au luat această subvenție de trei ori”, a precizat directorul general APIA, Adrian Pintea, pentru AGRO TV.