E oficial! Legumicultorii mai au 15 zile pentru valorificarea producției în Programul Tomata!

3

Legumicultorii înscriși în Programul Tomata au motiv de bucurie: Executivul a aprobat vineri, 30 iunie 2023, Hotărârea de Guvern prin care se prelungește valorificarea tomatelor și în perioada 1-15 iulie 2023, inclusiv.

Totodată, actul normativ modifică și termenul limită până la care se pot depune documentele justificative la direcțiile agricole județene, respectiv până la data de 18 iulie 2023, inclusiv.

„Mulțumim MADR. Mulțumim domnule Ministru. Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în demersul nostru”, a fost reacția pe Facebook a lui Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt și fondator al Uniunii Salvați Țăranul Român.

Inițial, Programul Tomata prevdea ca producția obținută să fie valorificată până la data de 30 iunie, însă reprezentanții cultivatorilor de legume au transmis mai multe solicitări pentru prelungirea acestui termen, invocând întârzierea perioadei de fructificare a tomatelor din cauza temperaturilor fluctuante din primăvara anului 2023.

Într-un comunicat al MADR remis vineri redacției AgroTV se arată că, din informațiile comunicate de direcțiile pentru agricultură județene, până la această dată, valorifică producția obținută circa 80 % din numărul cultivatorilor înscriși în Programul Tomata.