Proiect ecologic destinat scolilor din mediul rural

630

Garda de Mediu și ‘Let’s Do It, Romania!’ demarează proiectul ‘Let’s Be Eco!’, adresat școlilor din mediul rural.

Unitățile de învățământ din mediul rural pot participa la concursul ‘Let’s Be Eco!’, desfășurat în cadrul primei ediții a proiectului de economie circulară, o inițativă lansată de Garda Națională de Mediu (GNM), în parteneriat cu “Let’s Do It, Romania!”, se menționează într-un comunicat de presă al GNM.

Scopul derulării competiției de mediu îl reprezintă stimularea ideii de reutilizare a resurselor, importanța protejării mediului înconjurător și a conservării resurselor.

Potrivit sursei citate, concursul se va desfășura în perioada 10 ianuarie — 30 aprilie 2017 și are ca obiectiv distribuirea unor calculatoare/laptop-uri și birouri alocate în urma disponibilizării, în școlile din mediul rural. Astfel, cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri. Calculatoarele/laptop-urile și obiectele de mobilier oferite în cadrul competiției sunt obiecte folosite, dar aflate în perfectă stare de funcționare. În acest scop, Garda Națională de Mediu va disponibiliza câteva sute de calculatoare și laptop-uri pentru a fi reutilizate în cadrul unităților școlare.

Școlile care doresc să participe la acest concurs pot solicita înscrierea în proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, prin completarea unei scrisori de motivație și a unui formular de înscriere, disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro.

Inițiatorii proiectului precizează că, datorită numărului mare de solicitări venite din partea unităților școlare, s-a decis prelungirea perioadei de înscriere până la data de 8 februarie 2017.

“Următoarea etapă a concursului constă în realizarea de către elevi a unor creații pe teme de mediu și va avea ca termen limită data de 28 februarie 2017. În această etapă, elevii școlilor participante la concurs sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile sau machete, planșe, desene etc., care au ca temă mediul înconjurător. Lucrările vor fi trimise, sub formă de fotografii, pe adresa de email concurs@letsdoitromania.ro. Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu”, notează GNM.

Criteriile care vor sta la baza evaluării lucrărilor sunt: creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrărilor, dar și nevoia argumentată în formularul de înscriere și numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă.

Potrivit calendarului de desfășurare a competiției ‘Let’s Be Eco!’, clasamentul final al celor mai implicate școli la nivel național va fi publicat în perioada 10 — 15 martie 2017.

‘Let’s Do It, Romania!’ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inițiativa este parte din comunitatea internațională ‘Let’s Do It, World!’.