Proiectil exploziv găsit în curte, la Daia!

1

Alertă maximă pentru pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu! Un proiectil exploziv, calibru 57 de milimetri, în stare perfectă de funcţionare a fost găsit de un locuitor al comunei Daia în timp ce executa lucrări specifice de primăvară în curte.

„O nouă misiune pentru pirotehnicienii ISU, de data aceasta în localitatea Daia, acolo unde un giurgiuvean a găsit un obiect ce părea a fi un proiectil. Acesta efectua lucrări specifice de primăvară în curte, în momentul în care a văzut muniţia şi a cerut ajutorul autorităţilor. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 57 mm, în stare perfectă de funcţionare. Muniţia, care provine din cel de-al doilea război mondial, a fost ridicată şi transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă”, se arată într-un comunicat al ISU Giurgiu remis, vineri, presei.

La acțiune, alături de pirotehnicienii ISU, a participat și un echipaj de Poliție.

Potrivit reprezentanților ISU Giurgiu, de la începutul anului au fost descoperite în municipiul Giurgiu, localităţile Călugăreni, Săbăreni, Mihăileşti, Stoeneşti, Teişori, Slobozia, Vlad Ţepeş, Frasinu şi pe marginea DN 6, un număr de cinci proiectile explosive de calibrul 76, 100 și 120 mm, un proiectil perforant trasor de calibru 100 mm, un focos fuzant, o bombă de aruncător de calibrul 120 mm, două grenade defensive, şapte cartuşe de infanterie de calibrul 7,62 mm şi 11 cartuşe şi un tub cartuş, de calibrul 10,35 mm. 

Sursa foto: ISU Giurgiu