Propunere privind impozitarea pensiilor, adoptată de Senat!

2

O propunere legislativă de modificare a Codului fiscal, prin care pensiile de până în 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, a fost adoptată tacit, luni, de Senat, informează AGERPRES.

Termenul de dezbatere şi vot al propunerii legislative s-a împlinit pe 14 decembrie, astfel că preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a citit în ședința de luni a plenului nota de adoptare tacită a proiectului de act normativ.

„Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul de pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei şi după caz a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit Titlului V «Contribuţii sociale obligatorii»”, se arată în propunerea legislative inițiată de un grup de parlamentari PNL.

„În contextul creşterii accelerate a preţurilor de consum are loc erodarea puterii de cumpărare a persoanelor vârstnice cu pensii mici”, argumentează inițiatorii proiectului legislativ, propunând majorarea plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei, „ca formă de compensare parţială a inflaţiei din ultima perioadă”.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.