Home Evenimente Proteste la APIA Miercurea Ciuc! Care este textul de lege care i-a...

Proteste la APIA Miercurea Ciuc! Care este textul de lege care i-a scos pe oameni in strada

1,022 views

Situatie exploziva la Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura!

Conflictul dintre angajatii APIA si conducerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale isi consuma luni un nou episod. Intorsi din vacanta, oamenii din subordinea directorului Adrian Pintea au primit confirmarea ca vor avea salarii mai mici din cauza formei in care a fost adoptata Legea Salarizarii.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

“Personalul prevăzut la art.1 din Legea nr.490/2004, cu modificările şi completările ulterioare, personalul din cadrul Direcţiei pentru Coordonarea Agenţiilor de Plăţi, prevăzut la art.11 alin.(1) şi personalul prevăzut la art.16 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.41/2014 privind înfiinţarea,organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, prin reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, aprobată prin Legea nr.43/2015, cu modificările şi completările ulterioare, precum și personalul prevăzut la art.7 alin.(1) din Legea nr.1/2014 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu modificările şi completările ulterioare, pe durata desfăşurării activităţii în acest domeniu, în loc de majorarea de până la 25 de clase de salarizare, respectiv de majorarea salariilor de bază cu până la 75%, beneficiază de majorarea salariului de bază, soldei de funcție/salariului de funcție, indemnizației de încadrare cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin decizia ordonatorului de credite. De majorarea salariilor de bază cu până la 25% beneficiază și personalul din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operaționale, precum și cel din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finanțelor Publice”, scrie in textul legii.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Lucrurile devin si mai clare in momentul in care aparea motivarea: “La finalizarea implementării proiectului, personalului care a beneficiat de majorarea salariului de bază i se recalculează salariul de bază prin diminuarea acestuia cu până la 25%, respectiv procentul cu care i s-a majorat salariul de bază”.

AGRO-TV.RO, AUDIENȚĂ DE PATRU ORI MAI MARE DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN

Practic, angajatii APIA nu vor mai beneficia de sporul de 75% din salariu pe care il au acum. Acesta va ajunge la un prag de maximum 25%. Drept urmare, s-a pornit deja greva. Angajatii APIA Miercurea Ciuc au iesit in fata cladirii in care isi desfasoara activitatea si au inceput sa protesteze.