PROTESTELE LA APIA CONTINUĂ

895

Funcționarii din cadrul APIA Olt au protestat din nou, luni, 20 noiembrie, în intervalul 9.00-12.00, ieșind în fața instituției și purtând mesaje imprimate pe coli de hârtie prin care solicită salarizare nediscriminatorie, nemulțumiți de faptul că funcționarii din structura centrală a APIA au salarii cu 30% mai mari, deși prestează aceeași muncă. Mai mult, de la 1 ianuarie 2018, salariile funcționarilor APIA din județe vor scădea cu sume cuprinse între aproape 700 de lei și 2.800 lei, conform simulărilor realizate de economiștii la care a apelat sindicatul.

După primele două zile de protest, șeful APIA – structura centrală a solicitat liste cu protestatarii, acțiunea fiind considerată de sindicaliști una de intimidare. „După părerea mea nu trebuia (n.r. – şefii) să aibă o asemenea atitudine. Colegii sunt şi mai hotărâţi decât până acum să continue“ ,a declarant liderul Federației Naționale a Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu.

Sindicaliștii spun că protestul lor în niciun caz nu a împiedicat buna desfășurare a activității, deși este perioada în care crescătorii de animale ar trebui să-și primească subvențiile.

Funcționarii APIA vor continua și marți protestele, dar și miercuri, când delegați din toată țara vor participa la un amplu protest în București, la care sunt așteptați 2.000 sindicaliști, aproape jumătate din numărul total al angajaților APIA din țară.

SURSA: GAZETA DE SUD