Home Stiri agricole Radu Timiș (ARC): Susținem că reducerea fiscalității, dublată de intensificarea activității de...

Radu Timiș (ARC): Susținem că reducerea fiscalității, dublată de intensificarea activității de control

759 views

Reprezentanții Asociației Române a Cărnii au  precizat, printr-un comunicat de presă, că prețurile alimentelor nu au revenit la cotele la care se aflau înainte de scăderea TVA pentru alimente, la 9%.

“Pentru o mai bună informare a consumatorilor români, ţin precizez în sectorul de preparate din carne, toţi producătorii din Asociaţia Română a Cărnii au operat reduceri semnificative de preţ, de multe ori cu un procent mai mare decât ar fi rezultat matematic din scăderea TVA. În aceste condiţii, considerăm este nedrept punem sub semnulîntrebării iniatiativele pozitive pentru consumator dar şi pentru finanţele publice ale producătorilor de preparate din carne din România. Până la urmă, fiecare cetăţean poate verifica singur cât plătea pentru aceleaşi preparate din carne înainte de 1 iunie 2015 şi cât plăteşte acum. Diferenţa este reală, semnificativă şi se regăseşte în buzunarul fiecăruiconsumator”, se spune în comunicatul semnat de preşedintele ARC, Radu Timiş.

“Suntem conştienţi pentru încă mulţi români, din păcate, preţul alimentelor este încă mare în comparaţie cu veniturile. Tocmai de aceea susţinem reducerea fiscalităţii, dublatăde intensificarea activităţii de control, vor conduce la creşterea prosperităţii românilor în două feluri: prin reduceri de preţ la raft şi prin venituri bugetare crescute, rezultatedin scăderea evaziunii fiscale, venituri ce îi pot ajută pe cei mai săraci dintre concetăţenii noştri”, se mai arată în document.