Rață, iertată de DNA. Gîză, trimisă în judecată!

507

Lovitură sub centură dată de procurori mafiei tezelor măsluite.  

Direcția Națională Anticorupție nu iartă pe nimeni, indiferent că vorbim de prejudicii de un ou sau de un bou. Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Suceava au trimis în judecată pe Ilie Lungu, primarul comunei Salcea, Nicoleta Zettel, fosta directoare a Școlii Gimnaziale Plopeni, și Mihai Gîză, profesor de matematică.

Ca în orice poveste carghioasă – prejudiciul în acest caz este infinit mai mic decât cheltuielile pe care statul român le face pentru prinderea vinovaților – trebuie să apară în decor și o femeie de serviciu. Iar pe cea din povestea noastră nu putea s-o cheme altfel decât Rață. Mariana Rață a recunoscut însă fapta și i s-a promis o pedeapsă cu suspendare.

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, primarul Ilie Lungu a fost cercetat pentru patru acuzații. Față de acesta s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracțiunilor de cumpărare de influență, dare de mită (două fapte) și constituire de grup infracțional organizat.

Tot acest scandal a apărut după ce fiul lui Ilie Lungu a ajuns să primească nota 10 la Evaluarea Națională, după ce timp de patru ani acesta s-a arătat a fi un elev mediocru, iar la simulare a avut rezultate catastrofale. “Din ancheta derulată ulterior s-a constatat că teza la română a fost scrisă în toaletă de directoarea Școlii Gimnaziale Plopeni, Nicoleta Zettel, în timp ce la matematică sarcina i-a revenit profesorului Mihai Giză”, susțin ziariștii bucovineni.