Reconversie: Pășune transformată în parc industrial

7

Politicile UE privind reducerea gazelor cu efect de seră și-au găsit în România o rezolvare inedită: dacă vacile poluează, facem din pășune parc industrial! 

Autoritățile orașului Agnita din județul Sibiu au decis că zona de pășunat pentru localnicii care întrețineau animale este în plus pentru aceștia. De aceea, următorul pas pe care îl va efectua primăria din Agnita este transformarea celor 14 ha de pășune într-un parc industrial, conform publicației turnulsfatului.ro.

Administrația orașului și-a pus în plan să angajeze o firmă care se va ocupa de construcția parcului industrial, iar valoarea contractului pentru noul proiect va depăși 150.000 de lei. 

„În cadrul contractului, cu o durată de 12 luni, se vor realiza următoarele obiective: constituirea societății administrator, inclusiv website de promovare și semnarea contractului de administrare cu proprietarul parcului industrial; obținerea titlului de parc; crearea de către societatea administrator a pachetului de strategii, regulamente și contracte juridice, care reglementează funcționarea Parcului Industrial Agnita; promovarea Parcului Industrial Agnita în vederea atragerii rezidenților”, au precizat reprezentanții Primăriei Agnita într-un comunicat de presă.

Cele 14 ha de teren pe care administrația locală vrea să le transforme în parc industrial se află la aproximativ 400 de metri de intersecția dintre drumul Sibiu – Agnita (DJ 106A) și drumul comunal către satul Coveș (care aparține tot de orașul Agnita).