După achiziționarea unui tractor, fiecare fermier știe că întreținerea acestuia este esențială pentru a asigura o durată de funcționare cât mai lungă.
Ferește utilajul de vremea rea, care îi poate afecta sistemul de eșapament sau alte componente și asigurătate că ai găsit un loc corespunzător de depozitare. În plus, schimbă uleiul o dată la 6 luni, dar ai grijă să folosești întotdeauna ulei de foarte bună calitate, cu aditivi care să sporească performanța tractorului și să elimine murdăria din motorul său.
Efectuează o inspecție vizuală înainte de orice utilizare pentru a identifica eventualele probleme sau deteriorări, în cazul în care sunt identificate, anunță un mecanic specializat. Verifică nivelul de lichid de răcire, presiunea pneurilor, frânele și alte componente importante.
Asigură-te că luminile de pericol împreună cu indicatorii de siguranță sunt funcționale și în poziția de lucru când folosești tractorul, în special în condiții de vizibilitate redusă sau în timpul lucrărilor pe timp de noapte.
Monitorizează starea bateriei și asigură-te că este încărcată corespunzător pentru a evita problemele de pornire. Verifică întotdeauna componentele hidraulice pentru a preveni scurgerile sau defecțiunile care ar putea afecta funcționarea corectă a tractorului.
Totodată, protejează și monitorizează în mod special motorul, transmisia, proza de putere și elementele hidraulice ale tractorului pentru a evita deteriorările costisitoare și timpurii.
Încearcă să menții tractorul într-o stare curată, curăță de fiecare data resturile vegetale.
Sursa informații: rul-grup.ro