Restructurări la vârful MADR? Ce spune Marcel Ciolacu

13

Conducerea PSD a fost mandatată, marți, de Consiliul Politic Naţional al partidului, să ceară, în cadrul negocierilor din coaliţie pentru viitorul guvern, reducerea numărului de ministere, a numărului de secretari de stat, dar şi a numărului de agenţii guvernamentale, a anunţat liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

„Am avut un Consiliu Politic Naţional, e posibil ca şi în cursul acestei săptămâni, dar şi săptămâna viitoare, să avem o şedinţă de Consiliu Politic Naţional. Astăzi, conducerea partidului a primit un vot asupra mandatului cu care să meargă la negocierile din interiorul coaliţiei, atât pe numărul de ministere, numărul de secretari de stat şi abordarea componenţei viitorului guvern, cât şi pe liniile principale pe care le considerăm noi, PSD, de prins în viitorul program de guvernare”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de AGERPRES.

„Am plecat de la o abordare corectă, (…) de aceea toate negocierile pe care le vom avea cu ceilalţi copreşedinţi care formează această coaliţie vor fi în primul rând axate pe oamenii care vor ocupa aceste poziţii, respectiv de miniştri în Guvernul României. (…) Astăzi, colegii mei au dat un mandat pentru reducerea numărului de ministere din viitorul guvern, reducerea numărului de secretari de stat, cât şi reducerea numărului de agenţii guvernamentale”, a adăugat liderul PSD, care urmează să preia funcția de prim-ministru, conform protocolului semnat în cadrul coaliției de guvernare.

Marcel Ciolacu a precizat că va face împreună cu actualul premier, Nicolae Ciucă, o analiză cu privire la componenţa şi numărul secretarilor de stat la fiecare minister în parte, precum și la modul cum cei de până acum au făcut față acestor funcții.

„Colegii mei ne-au dat un vot şi un mandat de a avea, după constituirea noului guvern, o discuţie cu fiecare ministru în parte, în primul rând cu miniştrii care au ocupat şi acum anumite portofolii, pentru a face o analiză în funcţie de fiecare minister, împreună cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, în ceea ce priveşte componenţa şi numărul secretarilor de stat la fiecare minister în parte, în funcţie de importanţa ministerului şi de oamenii care au făcut faţă până acum la aceste funcţii”, a afirmat Ciolacu.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) funcționează în prezent cu șase secretari de stat (Sorin Moise – PSD, Dragoș-Costin Telehuz – PNL, Aurel Simion – PNL, Iulian Bucur – PSD, Antal Szabolcs Barabási – UDMR și Ion Găman – PSD) și un subsecretar de stat (Cristian-Mihael Leonov – propus de Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale).