România vrea să exporte în China carne, lactate, miere, lucernă și porci vii

453

În perioada 19 – 23 octombrie 2015, o delegaţie condusă de secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, efectuează o vizită oficială în Republica Populară Chineză.

În cadrul vizitei va fi analizat stadiul proiectelor bilaterale pe fiecare domeniu și, de asemenea vor fi identificate noi proiecte. Agricultura este un domeniu important atât din perspectiva schimburilor comerciale cât și al cooperării economice.

Referitor la cooperarea în domeniul agricol, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a negociat și semnat cu partea chineză documente bilaterale pentru a actualiza domeniile de cooperare și, a solicitat Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor demararea și îndeplinirea formalităților necesare pentru facilitatea schimburilor comerciale de animale și produse de origine animală.

Discuțiile între autoritățile veterinare din cele două state vizează realizarea procedurilor prevăzute de legislație în vederea facilitării schimburilor comerciale de: material seminal bovin, embrioni bovini, carne de ovine, carne de porc, carne de vită, carne de pasăre, porci vii, lapte și produse lactate, miere, pește, venin de viperă, lucernă și materii prime și produse finite medicinale de uz veterinar.