Romanii se pregatesc pentru un nou record

567

10.000 de oameni îmbrăcați în straie populare românești sunt așteptați pe 24 iunie la Iași și Hobița, organizatorii Festivalului RomânIA Autentică fiind convinși că vor doborî recordul de anul trecut, când s-au strâns 7.000 de purtători de ie.

“Anul acesta, RomânIA Autentica va avea loc, oficial, în două locuri: atât la Hobița, cât și la Iași. Astfel, dacă anul trecut am reușit să adunăm acasă la Brâncuși aproximativ 7.000 de oameni îmbrăcați in ie, anul acesta ne propunem să adunăm peste 10.000 de oameni îmbrăcați în straie populare la Hobița și Iași. Evenimentul a ajuns la a doua ediție, și este deja un element distinctiv când vine vorba de evenimente culturale românești. Participanții vor avea parte de o sărbătoare a tradițiilor, iilor și meșteșugurilor populare românești, precum odinioară”, a declarat pentru AGERPRES inițiatoarea acestui proiect, Cristina Chiriac, președinta Asociației Naționale a Antreprenorilor.

Cristina Chiriac a subliniat că organizatorii festivalului își doresc să adune peste 10.000 de purtători de ie românească în cadrul evenimentului, pentru a o introduce în patrimonial UNESCO. “Consider că ia românească este deja cel mai bun ambasador al românilor de pretutindeni și de multe persoane este deja privit drept un brand de țară. Unicitatea, detaliile și simbolistica cusută în întregime manual pe iile românești o urcă la rang înalt, fiind un element definitoriu al poporului nostru”, a mai spus președinta Asociației Naționale a Antreprenorilor și fondatoare Flori de ie.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Intrarea la festival va fi liberă, organizatorii își doresc doar ca fiecare participant să fie îmbrăcat în ie, pentru a reuși să-și atingă obiectivul.

În cadrul evenimentului vor fi prezenți meșteri populari din toate zonele țării, iar participanții la festival vor putea să ia parte la creațiile lor.

AGRO-TV.RO, AUDIENȚĂ DE PATRU ORI MAI MARE DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN

“Am reușit să plimbăm ia românească peste hotare, în cadrul unor prezentări deosebite, din New York la Viena, Bari sau Dubai. Țin să vă spun că peste tot în afara țării ia românească a fost îndeosebi apreciată pentru talentul și măiestria doamnelor ce le-au cusut, cu mare drag. Poveștile din spatele semnelor cusute atrag privirile iubitorilor de artă și frumos. Oamenilor le place să fie unici, să se simtă deosebiți, să simtă că iau parte în cadrul unor povești speciale”, a arătat Cristina Chiriac.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Întrebată despre invitații la acest festival, președinta Asociației Naționale a Antreprenorilor a precizat că evenimentul este unul cultural și artistic, fără implicații politice.

“Toată lumea este invitată, cu drag! Vor fi, de asemenea, prezente și persoane din cadrul primăriilor, consiliilor județene și locale, și nu numai. Toți participanții sunt persoane deosebite, cu o mare iubire de neam și patrie în suflete, ce susțin adevăratele valori românești”, a conchis Cristina Chiriac.