Home Comunicate Românii sunt fascinați să-și apere pădurile

Românii sunt fascinați să-și apere pădurile

681 views

Aplicația “Inspectorul Pădurii” a fost descărcată de 60.000 de utilizatori, anunţă Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Înainte de a părăsi Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, tehnocrata Cristiana Pască Palmer și-a prezentat bilanţul, lăudându-se cu această ocazie cu faptul că până acum 60.000 de utilizatori și-au instalat pe telefoanele mobile aplicația „Inspectorii Pîdurii”.
 
“Aplicația informatică <<Inspectorul Pădurii>> a fost dezvoltată pe durata acestui mandat pentru a îmbunătăţi o aplicaţie existentă anterior: <<Radarul Pădurii>>. Prin această aplicație, care se poate descărca gratuit pe telefonul mobil, am vrut să dăm posibilitatea oricărui cetăţean preocupat de situația pădurilor din țara noastră să se implice în mod mai activ și direct în monitorizarea transportului de materiale lemnoase și în depistarea transporturilor ilegale. A fost gândită în spiritul transparenţei, care a fost un principiu de bază al guvernării tehnocrate a ministrului Mediului”, se menţionează în comunicatul MMAP.

De la momentul lansării și până în prezent, aplicația a fost descărcată de peste 60.000 de români, fiind înregistrate circa un milion de accesări în această perioadă din partea cetăţenilor. Aplicația este disponibilă pentru dispozitivele ce folosesc sistemele de operare Android, iOS și Windows.

În proaspăta echipă guvernamentală instalată la Palatul Victoria, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor apare divizat în două instituții diferite. Astfel, Daniel Constantin, care ocupă și funcția de vicepremier, va conduce Ministerul Mediului. Adrian Petcu se va afla în perioada guvernării PSD – ALDE în frunctea Ministerului Apelor și Pădurilor.