S-a infiintat Alianta care va reinventa industria mondiala a laptelui

130
S-a infiintat Alianta care va reinventa industria mondiala a laptelui

Având în vedere că populația lumii va depăși 9 miliarde de oameni, până în anul 2050, sistemele agricole și alimentare trebuie transformate, pentru a rezolva o serie de provocări ale mediului și sănătății. De aceea, numeroase companii agricole globale s-au unit pentru a forma alianța ”Farming for Generations” (Agricultura pentru generațiile viitoare), cu scopul de a sprijini creșterea sectorului lactatelor, în viitor.

Alianța este convinsă că agricultura este o soluție și că, în mod special, creșterea sectorului lactatelor are un rol esențial în construirea sistemelor alimentare durabile de mâine. Obiectivul acestei colaborări unice la nivel mondial este clar: sprijinirea fermierilor de lapte să adopte practici agricole regenerative care să păstreze și să reînnoiască resursele planetei noastre, să respecte bunăstarea animalelor și să asigure viabilitatea economică pe termen lung a fermelor pentru următoarea generație.

Condusă de Danone, liderul global al industriei alimentare, conceptul ”Farming for Generations” se bazează pe experiența liderilor din întregul lanț valoric agricol, inclusiv companiile de sănătate animală și bunăstare: MSD Animal Health, Neogen și FutureCow. De asemenea, alianța include compania DSM de nutriție și sănătate a animalelor, liderul nutriției culturilor Yara, compania de știință a culturii Corteva Agriscience și start-up-ul Connecterra pentru informații artificiale.

Universitatea și cercetarea din Wageningen, cu sediul în Olanda, renumită pentru activitatea sa în domeniul producției de alimente și produse alimentare, va fi un partener de cercetare și consultanță.

Acest nou organism va lucra inițial împreună cu 25 de ferme lactate din SUA, UE și Rusia pentru a identifica soluții și inovații pentru cele mai bune practici pe diferite modele agricole, dimensiuni și dezvoltări economice. În urma acestei acțiuni, organismul își propune să găsească soluții viabile și replicabile care să fie partajate și extinse în rețeaua completă a partenerilor de alianță.

Consumatorii conștienți de alegerile alimentare

Companiile membre ale Alianței realizează că toți consumatorii sunt din ce în ce mai conștienți pentru a defini “diete durabile”, care pot oferi hrană sănătoasă și nutritivă pentru populația mondială în creștere, cu respectarea limitelor de mediu. La rândul ei, agricultura regenerativă are un rol principal în realizarea acestei ambiții, prin protejarea solului, a apei și a biodiversității, prin respectarea bunăstării animalelor și prin abilitarea fermierilor de a adopta cele mai performante și cele mai exologice tehnologii.

Inovații încercate și testate

Referitor la această inițiativă, Yann Gael Rio, vicepreședinte al companiei Danone, a declarat citat de Diry Reporter: “Agricultura regenerativă este o soluție la multe dintre provocările de mediu și de sănătate cu care ne confruntăm astăzi. Iar Alianța reunește experiența specialiștilor de-a lungul întregului lanț de valori agricole, inclusiv cunoștințele colective ale fermierilor. Acest lucru va asigura că toate soluțiile și inovațiile sunt încercate și testate pe teren, fiind capabile să producă un impact real la scară globală și să contribuie la constituirea sistemelor alimentare durabile, de mâine”.

Alianța declară că va ajuta la identificarea și extinderea soluțiilor, în cadrul sistemului de creștere a a animalelor și a nutriției lor, la alegerea celor mai bune animale pentru programele de reproducere și la producerea de lapte. Concomitent, companiile membre ale Alianței vor explora practicile agricole regenerative, care încearcă să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, să protejeze solul și biodiversitatea, oferind în același timp furaje de cea mai bună calitate pentru vacile de lapte. Totodată, vor sprijini sănătatea și bunăstarea animalelor, asigurând vacilor o viață sănătoasă, fără stres și abilitarea fermierilor cu soluții viabile la provocările economice, sociale și de mediu.

Nu în ultimul rând, în următorii trei ani, alianța va creiona perspectivele intersectoriale, va perfecționa cele mai bune practici și va dezvolta noi abordări care vor fi partajate într-un Ghid de bune practici. Pentru asigurarea reușitei, fermierii vor fi implicați în fiecare etapă a programelor, asigurându-se că practicile sunt viabile și potrivite obiceiurilor locale și specificului geografic.

Source