S-A VÂNDUT CEL MAI SCUMP TEREN AGRICOL DIN ȚARĂ

354

Ministerul Agriculturii  a publicat date pe site-ul oficial conform căreia se avizează tranzacțiile cu terenuri agricole care depășesc 30 de hectare. Cel mai scump teren s-a vândut deja în vestul Romaniei.

Au fost emise 17 avize favorabile pentru tranzacții cu terenuri în acest an, ce au însumat peste 766 de hectare și au avut o valoare totală de aproape 4 milioane euro. La nivelul României, dintre toate cele 17 tranzacții, cel mai mare pret pe un hectar de pământ s-a plătit la Arad.

Preţul a fost de 16.900 euro per hectar, tranzacţia fiind avizată în cursul lunii iulie, plătit de o femeie de afaceri. Tranzacția s-a clasat pe primul loc în raportul preț/hectar, fiind considerat cel mai scump teren agricol din ţară vândut în primele opt luni din acest an.

Cumpărătorul, Ardenița Medințu, și-a exercitat dreptul de preempțiune – preemptor vecin și a reușit să cumpere terenul de 32,0238 hectare de la instituția bancară. Terenul se află în extravilanul Municipiului Arad, iar în total Ardenița Medințu a achitat 2,5 milioane lei – peste 540 mii euro.

Terenul se află în extravilanul Municipiului Arad, iar în total ardeleanca a achitat 2,5 milioane de lei – peste 540 de mii de euro.

Terenul agricol cumpărat de femeia de afaceri este de trei ori mai scump decât media celorlalte tranzacții aprobate de către Minister. Potrivit  datelor oficiale furnizate de MADR calculul arată că în medie s-au achitat 5,1 mii euro pentru un hectar.