S-au răzgândit! Ce a anunțat Comisia Europeană privind importurile de cereale din Ucraina

1

Un anunț venit vineri seara din partea Comisiei Europene vine să limpezească lucrurile în privința a ceea ce se va întâmpla cu importurile de cereale din Ucraina: Polonia, Ungaria, Slovacia şi Bulgaria vor renunţa la măsurile unilaterale, iar executivul comunitar va veni imediat cu măsuri comune pentru toate cele cinci state, inclusiv pentru România, informează AGERPRES.

„Comisia Europeană a anunţat că cele patru ţări renunţă la măsurile unilaterale pe care le-au luat, dar şi că va veni imediat cu măsuri comune pentru cele cinci state, interzicând importul, aşa cum am propus, pentru patru produse, respectiv pentru grâu, porumb, floarea-soarelui şi rapiţă. Importurile vor fi suspendate până la data de 5 iunie, urmând a se analiza ulterior prelungirea acestei decizii, în funcţie de situaţie”, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea.

Acesta a precizat că din cele 100 de milioane de euro alocate de Comisia Europeană pentru sprijinirea ţărilor celor mai afectate de importurile de cereale din Ucraina, România nu va primi cea mai mică sumă, cum s-a întâmplat recent cu primele fonduri alocate, de 56,3 milioane de euro, pentru că formula de calcul „s-a schimbat în bine”.