Home Viata la tara Sa nu dispretuiesti fata saracului

Sa nu dispretuiesti fata saracului

635 views

Isus ne-a facut cunoscut ca Dumnezeu este iubire.

El ii iubeste pe toti, dar… Are si el preferentintele lui! In evanghelia de astazi vedem ca acestea sunt chiar opusul celor ale noastre. Noi punem pe piedestal pe cei mari si puternici si ii dam jos pe cei slabi. El, in schimb, se apropie de cine are mai multa nevoie: de paine, de incredere, de un cuvant, de atentie, de mangaiere, de iertare… Se simte atras acolo unde este mai multa nevoie de iubirea sa, dar si de iubirea noastra.

Dumnezeu ne vorbeste, semn ca ne considera capabili sa raspundem, ca ne iubeste! Daca nu ne-ar vorbi, am fi cu adevarat in gol, un gol care seamana cu moartea. „La cine vom merge? Numai tu ai cuvintele vietii vesnice”, spune Petru lui Isus. „Cuvintele mele nu vor trece”, ne asigura Domnul!

AgroPress, folosind calendarul bisericii romano-catolice, iti prezinta in fiecare zi cuvantul prin care Dumnezeu se face cunoscut, ne mangaie, ne purifica, ne da indicatii pentru viata, ne elibereaza, ne cere colaborare, ne ofera curaj, senitatate, chei pentru a deschide inimi inchise, depoziteaza in noi iubire, putere si bucurie.

Le-am pregatit cu bucurie si emotie. Bucurie, pentru ca este o mare slujire a face sa ajunga cuvantul in casa ta. Emotie, pentru ca aceasta slujire sfanta este slujirea ingerilor si a apostolilor, iar noi suntem mici si pacatosi.

Sursa: Fraternitatea „Isus cel Inviat”