ŞAPTE JUDEŢE, SUB AVERTIZARE COD GALBEN DE VISCOL DE JOI DIMINEAŢĂ

744

Şapte judeţe se vor afla, joi, sub avertizare cod galben de viscol în zona de munte, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie. De asemenea, în restul ţării vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei, din noaptea de miercuri spre joi.

Avertizarea cod galben de vreme rea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie vizează judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Alba şi Hunedoara şi va fi în vigoare joi, în intervalul 06.00 – 22.00.

Potrivit meteorologilor, în zona de munte a acestor judeţe vântul va sufla cu viteze care vor depăşi la rafală 70 – 80 de kilometri la oră, iar pe creste va ajunge la 90 de kilometri la oră. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită.

Meteorologii spun că intensificări temporare ale vântului vor fi şi în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat şi pe litoral, de până la 60 – 70 de kilometri la oră.

În Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Olteniei, în nord-vestul Munteniei şi local în Transilvania va ploua, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat, iar pe spaţii restrânse se va semnala polei.