Sătul să fie umilit de autorități, un agricultor propune o soluție radicală

443

Neplata subvențiilor din anumite sectoare agricole îi scoate din sărite pe oamenii din domeniu.
Gheorghe Vlad conduce Confederația Asociațiilor Țărănești din România și este unul dintre cei mai vocali oameni din domeniu. Enervat până peste cap că banii din subvenții nu au fost plătiți în totalitate, acesta a venit cu o propunere cât se poate de originală.

“Noi trebuie să ne apărăm propriul ogor. Ministerul cum își permite să dea salariile la APIA când nouă nu ne-au plătit subvențiile? Cum își iau cei din Minister salariile dacă agricultura este la pământ? Noi trebuie să ne retragem mâine toți de la APIA, să nu mai cerem subvenție și să se desființeze APIA. Să vedem unde vor mai lucra”, a propus Gheorghe Vlad, in cadrul emisiunea Agricultura la Raport, de la Agro TV.

Acesta a vorbit și despre situația culturilor de legume din această perioadă. “Suntem într-o situație critică. Legumicultură nu se poate face fără apa. De vreo 30-40 de zile avem temperaturi foarte mari. Legumele cultivate în spațiile protejate rezistă schimbărilor climatice. În legumicultură, investiția la un hectar este de 1,2 miliarde de lei. Acum suntem într-o situație incertă în ceea ce privește precipitațiile. Dacă nu știm să prețuim apa și pământul, vom avea probleme, inclusive cu loturile seminciere și vom întâmpina dificultăți în 2017”, a concluzionat Vlad.