Scandal pe seama unei pășuni, încheiat în arestul poliției

2

Polițiștii Secției Rurale Rucăr au continuat cercetările într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de șantaj. Povestea s-a încheiat cu un arest.

Din 6 iulie până în prezent, un bărbat de 40 de ani din Rucăr, județul Argeș, ar fi solicitat persoanei vătămate să îi remită o sumă de bani, pentru a-și retrage acțiunea formulată în instanță, cu privire la rezultatul unei licitații de închiriere a unei suprafețe montane, astfel încât persoana vătămată să continue să beneficieze de subvenția APIA aferentă suprafeței în cauză.

Astfel, în temeiul autorizării instanței competente, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, a fost organizată și desfășurată o acțiune de prindere în flagrant a celui în cauză, ocazie cu care acesta a fost depistat, pe raza comunei Dragoslavele, având asupra sa suma de 5.000 de lei, pe care acesta a primit-o anterior de la persoana vătămată.

De asemenea, la momentul depistării, au rezultat indicii rezonabile cu privire la faptul că cel în cauză ar fi condus autoturismul cu care a efectuat deplasarea în timp ce se afla sub influența alcoolului. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul în cauză a fost condus la sediul poliției, pentru cercetări și după administrarea probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, menționează IPJ Argeș.