Home Stiri Scenariu ȘOC! Florin Cîțu – ministrul agriculturii; Adrian Oros – ministru de...

Scenariu ȘOC! Florin Cîțu – ministrul agriculturii; Adrian Oros – ministru de finanțe

93 views
Scenariu ȘOC! Florin Cîțu – ministrul agriculturii; Adrian Oros – ministru de finanțe

Ar putea Adrian Oros și Florin Cîțu să facă schimb de locuri la șefia celor două ministere pe care le conduc în prezent? Un scenariu cel puțin interesant, lansat în emisiunea ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea, de către președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru. În opinia acestuia, șeful de la Agricultură este, în multe cazuri, lipsit de putere în fața ministrului finanțelor publice, atunci când cere bani pentru măsurile gândite să sprijine fermierii și industria agroalimentară.

”Degeaba face Ministerul Agriculturii o strategie de dezvoltare, în colaborare cu fermierii, cu procesatorii, discută și cu parlamentarii, dacă ministrul de finanțe vine după două-trei luni și zice că mută banii în altă parte, că sunt alte priorități. Nu pică de fraier și ministrul agriculturii și secretarii de stat, iar fermierii spun că i-au mințit?”, a subliniat Dorin Cojocaru.

Mai în glumă, mai în serios, președintele APRIL a venit și cu o propunere șoc pentru noul Guvern: Florin Cîțu și Adrian Oros să facă rocada la șefia celor două ministere pe care le conduc în prezent.

”Eu aș face în felul următor: L-aș pune pe domnul Florin Cîțu ministru al agriculturii și pe domnul Adrian Oros ministru de finanțe. Hai să vedem! Să vadă cum e când te duci cu mâna întinsă la Ministerul de Finanțe să-ți dea bani pentru dezvoltarea fermelor de porci de reproducție, să vadă cum e cu seceta, cu susținerea micilor fermieri. Una e să fii ministru de finanțe și să zici ”n-am bani”. Păi du-te la ANAF, mărește colectarea la TVA, nu mai da returnări de TVA pe ochi frumoși, colectează taxe și impozite, fă-ți datoria. Asta trebuie, fiecare ministru să-și facă datoria în dreptul lui”, a explicat Dorin Cojocaru.