Guvernul analizează o nouă măsură pentru fermieri în 2024: Programul Rabla pentru tractoare

10

Programul Rabla pentru tractoare este una dintre măsurile pe care Guvernul le analizează, în perspectiva bugetului pentru 2024, pentru a veni în sprijinul fermierilor, a afirmat premierul Marcel Ciolacu după vizita de sâmbătă de la Târgul INDAGRA, informează News.ro.

„Să continuăm investiţiile şi, mai ales, să vedem ce proiecte o să prindem în viitorul buget al României, pentru că în acest moment, după cum ştiţi, am început construcţia bugetului pentru 2024 şi, în funcţie de solicitări, vedem cât de eficienţi suntem pe anumite proiecte”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, după ce a vizitat Târgul INDAGRA.

În opinia premierului, este extrem de important ca fermierii români să fie dotați cu utilaje moderne pentru a putea obține rezultate pe măsură în agricultură.

„Şi un Program Rabla la tractoare ar trebui ca să încurajăm… Tehnologia avansează foarte repede şi ar trebui şi investiţiile să fie pe măsură”, a mai spus premierul Ciolacu.

La rândul său, ministrul agriculturii, Florin Barbu, a precizat că în momentul de față există discuții în acest sens între reprezentanții MDAR și cei ai Ministerului Mediului, iar după identificarea sumelor necesare va fi încheiat și actul normativ pe baza căruia va funcționa Programul Rabla pentru tractoare.

„Aşa cum sunt fondurile pe Ministerul Mediului pentru Programul Rabla, respectiv prin aducerea maşinilor vechi beneficiezi de un voucher pentru achiziţionarea de maşini noi, o să încercăm să facem acelaşi program şi pentru utilajele agricole. Deocamdată suntem într-o discuţie cu Ministerul Mediului, este un grup constituit de lucru şi după ce avem decizia şi identificăm sumele necesare, din fonduri europene sau din fondurile de modernizare sau din cotele plătite pe partea de mediu, sigur vom ieşi cu actul normativ”, a declarat la INDAGRA ministrul Barbu, citat de AGERPRES.

Te-ar mai putea interesa: Finanțare pentru achiziția de utilaje, cu fonduri europene – Care sunt posibilitățile