ANSVSA deschide piața marocană de ovine pentru fermierii români!

1

Crescătorii de ovine din România vor avea de acum acces mai ușor pe piața marocană pentru a-și valorifica animalele destinate abatorizării, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) preintr-un comunicat remis, joi, redacției AgroTV.

„Astăzi, la sediul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost aprobat modelul de certificat sanitar veterinar pentru exportul de ovine destinate abatorizării din România în Maroc. La ceremonia de semnare a documentelor a participat dr. Alexandru Bociu, președintele ANSVSA și dr. El Abrak Abderrahman, director al patrimoniului zootehnic și vegetal din cadrul Biroul Național de Securitate Sanitară a Produselor Alimentare din Maroc”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, întâlnirea de astăzi a reprezentat finalul vizitei pe care delegația marocană a realizat-o în România în perioada 9-11 mai 2023 pentru pune la punct aspecte legate de exportul de ovine, precum procedurile sanitare, identificarea și trasabilitatea șeptelului ovin din România, dar și pentru a vizita fermele de carantină și a verifica procedurile de control la îmbarcare.

Reprezentanții marocani au fost interesați și de sistemele informatice privind genetica la ovine și de organizațiile profesionale din domeniul ovin.

„Această vizită reprezintă un pas important în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Maroc în domeniul ovin, oferind o nouă piață de export pentru crescătorii de oi din România”, se mai arată în comunicatul ANSVSA.