Se redeschide Fabrica de Zahăr de la Luduș! S-au semnat contractele cu fermierii

1

Fabrica de Zahăr de la Luduș se pregătește să reintre în producție, odată cu recolta de sfeclă de zahăr din această toamnă. S-au semnat deja contracte cu fermierii pentru producția de pe o suprafață de peste 3.000 de hectare, iar în această perioadă se pun la punct ultimele detalii legate de verificarea instalațiilor.

Potrivit senatorului Ștefan Radu Oprea, fabrica de zahăr de la Luduș se va redeschide după ce toate aceste lucrări de verificare vor fi finalizate. Pentru a funcționa la capacitate maximă, fabrica are nevoie de sfeclă de pe aproximativ 6.000 de hectare de teren, iar în acest moment există contracte semnate pentru 3.400 de hectare.

”Încrederea se va recâștiga atunci când în toamnă fabrica va fi din nou în funcțiune (…) În fabrică vor lucra peste 125 de persoane, dar efectul este mult mai amplu pentru că fermierii vor avea certitudinea vânzării recoltei, iar utilizatorii zahărului că au din nou acces la un produs de calitate”, a afirmat senatorul de Mureș.

Reamintim că, anul trecut, acționarul francez al fabricii a anunțat că închide fabrica, moment în care fermierii din zonă s-au luptat pentru a încerca să preia această afacere, astfel încât să-și poată continua activitatea. Până la urmă, un investitor român a cumpărat acțiunile și urmează să repună pe picioare această afacere.

Potrivit informațiilor de la acest moment, producția de zahăr de la Luduș urmează să reînceapă, efectiv, în luna octombrie.