Șeful Poliției Sibiu își recunoaște vina în cazul ursului ucis pe străzile orașului

398

Cristian Negru a anunțat că se retrage din funcție și se va pune la dispoziţia organelor de anchetă, după ce un urs a fost ucis pe străzile Sibiului.

“Doresc să clarific toate aspectele și mă retrag de la conducerea Poliției Municipiului Sibiu, mă pun la dispoziția organelor de anchetă. Fac acest lucru din două motive: unul pentru a exclude orice dubiu referitor la intervenția mea în cadrul anchetei penale din poziția pe care o dețin în prezent, iar al doilea motiv, care este foarte important, iau această decizie în contexul ameninţărilor pe care le primesc în ultimele 12 ore, ameninţări la adresa familiei. Am primit un telefon anonim pe telefonul de serviciul în care mi se spunea că o să mi se răpească copiii și o să fie supuși la acelaşi tratament cum a fost tratat animalul”, a spus comisarul Cristian Negru.

Șeful Poliției Municipale Sibiu a anunțat că își asumă decizia luată atunci când a cerut ca puiul de urs să fie împușcat. “Decizia luată în acest caz îmi aparține și mi-o asum integral, dar îmi asum resposabilitatea, nu și vinovăţia. Vinovătia o pot stabili doar organele de anchetă. Decizia a fost luată în condițiile în care singura instituție care a avut reacție a fost Poliția Română. Deși pare crud spus, prioritatea noastră a fost salvarea vieții oamenilor și în subsidiar salvarea vieții animalului, deși am încercat tranchilizarea acestuia“, a spus Cristian Negru.

Uciderea ursului de la Sibiu face obiectul unui dosar penal și mai multor anchete deschise de autorităti, pentru a lămuri dacă acest animal sălbatic ar fi putut fi salvat.