SEIPRO – alternative BIO pentru ajutorul fermierilor în condiții de stres ale culturilor

4

SEIPRO – alternative BIO pentru ajutorul fermierilor în condiții de stres al culturilor

Condițiile meteorologice din ultima perioadă au generat stres plantelor de cultură, cât și fermierilor, în aplicarea tehnologiilor agricole utilizate în mod obișnuit. Zăpezile, temperaturile foarte scăzute, ploile abundente, fluctuațiile mari de temperatură (peste 30°C în decurs de câteva zile) au condus la dereglarea proceselor metabolice ale plantelor. În aceste condiții, fermierii au nevoie să ajute plantele de cultură prin folosirea produselor biostimulatoare și de nutriție foliară.

Summit Agro România, prin gama SEIPRO, vine în ajutorul fermierilor cu produse care, prin arhitectura lor, sunt concepute să pregătească plantele de cultură să treacă peste o perioadă de stres sau stimulează refacerea plantelor în urma stresului suferit.

 

Shigeki este un fertilizant BIO cu aplicare foliară care are în compoziție macro și micro elemente chelatate, accesibile plantelor de cultură imediat.seipro,Summit Agro România
Fiecare element din compoziția sa țintește anumite procese fiziologice, ajutând planta să fie pregătită pentru o viitoare perioadă de stres.

Fermierii urmăresc, în general, prognoza meteo cât și avertizările privind potențiale
atacuri de boli sau dăunători, iar Shigeki este recomandat pentru a fi aplicat înainte ca planta să treacă prin stres cauzat de condiții climatice, agresivitatea unor erbicide ori eventualele accidente fiziologice sau mecanice.
Doza recomandată este de 1,5 – 2,0 L/ha, iar tratamentul 2 se aplică la 10 – 15 zile de la primul tratament.
Pentru situația în care fermierul a ratat momentul favorabil de aplicare a produsului Shigeki (înainte ca planta să treacă prin stres), recomandăm produsul Kaishi.seipro,Summit Agro România

Seceta instalată anul trecut în Sudul, Estul și Nordul tării a creat un stres hidric culturilor înființate în toamnă. Săptămâna trecută, ploile abundente sau zăpada, cumulate cu temperaturile scăzute, au declanșat un stres major cerealelor, rapiței și pomilor.

Kaishi este un produs dedicat stimulării proceselor fizilogice ale plantelor și asigură energia
necesară pentru a trece peste perioada de stres. Are în compoziția sa aminoacizi liberi, ușor accesibili plantelor de cultură și azot organic.
Pentru a ajuta culturile în astfel de perioade și a beneficia de cantitățile de apă căzute, extrem de necesare în multe zone, recomandăm utilizarea produsului Kaishi în doză de 2 L/ha, cu repetarea tratamentului la 10 -15 zile.

seipro,Summit Agro Româniaseipro,Summit Agro România

Kinactiv Root și Kinactiv Fruit sunt biostimulatori certificați pentru utilizarea în agricultura
organică, dar și în cea clasică.
Fiecare proces fiziologic ce are loc în plantă este consumator de energie și generează un anumit nivel de stres. Unele culturi, înainte de a fi transplantate în câmpul de producție, trec prin faza de producere de răsad / material săditor.
În momentul transplantării, plantele suferă un stres, atât fiziologic cât și mecanic – datorită vătămării sistemului radicular.
Kinactiv Root este produsul perfect, care ajută plantele să treacă peste perioada de stres,
stimulând refacerea și dezvoltarea în timp scurt a unui sistem radicular sănătos la tomate, ardei, căpșuni, pepiniere etc.
O plantă cu un sistem radicular bine dezvoltat este o plantă sănătoasă, cu un sistem aerian bine dezvoltat și cu producții sigure și sănătoase.
Kinactiv Root are în compoziție aminoacizi liberi de natură vegetală, dar și macro și microelemente necesare asigurării energiei pentru refacerea și dezvoltarea sănătoasă a sistemului radicular.
Doza recomandată este de 2 L/ha și, de asemenea, recomandăm repetarea tratamentului la 7-10 zile.
Înflorirea, fructificarea, formarea și dezvoltarea fructelor sunt procese fiziologice care, de asemenea, cauzează stres plantei.
Pentru a trece cât mai ușor peste aceaste perioade și pentru a obține o producție sănătoasă, cu atingerea potențialului genetic al plantei (mărimea fructului, fermitate, conținutul în zaharuri etc.),
recomandăm utilizarea produsului Kinactiv Fruit în doză de 2 L/ha, în 2 tratamente. Primul tratament trebuie să fie aplicat la începutul perioadei de formare a fructelor, iar al doilea la 10-15 zile după primul tratament.

BrasiPro este un fertilizant foliar ce are în compoziție bor, sulf, magneziu, molibden și azot; elemente esențiale creșterii și dezvoltării plantelor de cultură.seipro,Summit Agro România
Recomandăm aplicarea în doză de 3-4 L/ha la culturile de rapiță, floarea-soarelui, viță-de-vie, pomicultură și unele culturi legumicole.
Produsul poate fi aplicat începând cu fenofaza de 2-4 frunze adevărate, până la începutul înfloritului.

Summit Agro România
Ing. Mărgărint Niță-Dragomir
Ing. Ciprian Păcuraru