Home Agricultura Sibiul va gazdui cel mai important eveniment al industriei de panificatie din...

Sibiul va gazdui cel mai important eveniment al industriei de panificatie din 2017

716 views

În martie se vor premia Pâinea și Tortul Anului 2017 în cadrul expoziției GastroPan.

Numeroși brutari și cofetari din toată țara vor intra în cursa pentru premierea celei mai inovatoare pâini și a celui mai gustos tort, cu prilejul expoziției GastroPan. Concursurile GastroPan se vor desfășura în cadrul celei mai mari expoziții dedicate sectorului de panificație, cofetărie și HoReCa, ce se va desfășura în perioada 23-25 martie 2017 la Redal Expo din Sibiu. Dintre cele 9 categorii competiționale, concursurile care desemnează Tortul și Pâinea Anului 2017 sunt cele mai atractive, atât pentru concurenți cât și pentru publicul larg. Înscrierile la Concursurile GastroPan 2017 se fac până pe 10 februarie. Dincolo de trofeele și premiile oferite de organizatori și sponsori, câștigătorii vor beneficia de o promovare mediatică intensă. În plus, rețeta Tortului Anului va putea fi preluată și de alți producători din țară, produsul ajungând astfel la cât mai mulți consumatori.

Pentru câștigarea trofeului Tortul Anului 2017, concurenții vor fi provocați să dezvolte gusturi originale, creative și delicioase, folosindu-se de ingrediente exotice, tematica acestei categorii de concurs fiind Exotic Cakes. Cofetăria care își va adjudeca trofeul Tortul Anului 2017 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, iar, după eveniment, tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetărie din țară, cu condiția de a respecta rețeta originală și de a promova produsul sub denumirea de ‘Tortul Anului 2017 — GastroPan’.

Concursurile GastroPan 2017 revin cu două subcategorii la competiția pentru titlul ‘Pâinea Anului 2017’, în funcție de procesele tehnologice (artizanale sau industriale) și cantitățile produse. Se urmărește astfel, pe de o parte valorificarea talentelor micilor producători, dar și aprecierea investițiilor în cercetare și dezvoltare ale producătorilor industriali.

În cursa pentru premiul ‘Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România’ se pot înscrie concurenți reprezentând fabrici industriale care produc pâinea respectivă într-o cantitate mai mare de 300 kg pe zi. Pe de altă parte, concurenții care se întrec pentru trofeul ‘Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România’ pot fi mici producători care obțin zilnic, în proces artizanal, cel mult 100 kg din pâinea prezentată în concurs. Juriul va decide ținând cont de factori precum proprietățile organoleptice (formă aspect, structura miezului și a cojii, aromă) sau caracterul inovator. Câștigătorii vor beneficia de promovare mediatică în toată țara, brutăriile care dețin trofeele câștigând astfel notorietate, iar consumatorii dobândind acces la noi sortimente de pâine.

Expoziția GastroPan își așteaptă vizitatorii în perioada 23-25 martie 2017, în intervalul orar 10:00 — 18:00. Expoziția va prezenta cea mai diversificată gamă de produse, soluții și tehnologii existente pe piață: de la echipamente și tehnologiile cele mai moderne, materii prime și accesorii inovatoare, produse și servicii IT, soluții de igienizare, până la ambalaje și accesorii pentru decorarea torturilor