Simpozionul internațional ”Perspective pentru agricultura mileniului III”,

335

Un forum dinamic, ce acoperă o gamă largă de domenii științifice, Simpozionul international ”Perspective pentru agricultura mileniului III” va avea loc la USAMV Cluj-Napoca, între 27-29 septembrie, cu participarea a sute de specialiști din România și străinătate.

Evenimentul se concentrează pe schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, știință a plantelor și animalelor, știința și tehnologia alimentației, biotehnologia, medicina veterinară, cu scopul de a încuraja inter/transdisciplinaritatea.

Invitații din țară  cât și din străinătate, vor construi un program de stimulare cu ajutorul  prezentărilor orale și al posterelor selectate, și vor descrie rezultatele științifice și tehnice avansate, în contextul Programului european de cercetare “Orizont 2020” și al dezvoltării naționale de cercetare – Programul de inovare, referitor la științele vieții. De asemenea, în cadrul simpozionului vor fi organizate mese rotunde și expoziții în domeniul Științelor vieții.

”În acest an avem circa 400 de invitați din 12 țări. Suntem foarte fericiți să organizăm a 17-a ediție a simpozionului, cu participări din întreaga lume. Să nu uităm și de conotația specială a acestei ediții și, mă refer aici la aniversarea Centenarului României. Cu atât mai mult suntem bucuroși să avem alături de noi colegi din Republica Moldova”, a precizat coordonatorul simpozionului, Dan C. Vodnar, prorector Cercetare în cadrul USAMV Cluj-Napoca

Secțiunile participante în cadrul lucrărilor: Agricultură, Protecția mediului, Horticultură și Silvicultură, Economie și dezvoltare rurală, Măsurători terestre și cadastru, Științe umaniste, Zootehnie, Biotehnologii, Medicină Veterinară, Știința și Tehnologia Alimentului.

Circa 400 de specialiști vor fi implicați în cele trei zile de simpozion, la care vor participa și reprezentanții celor cinci facultăți din cadrul USAMV Cluj-Napoca. Din străinătate vor sosi la eveniment specialiști din Ungaria, Republica Moldova, Grecia, Italia, Irlanda, Polonia, Germania, Turcia, Algeria, Chile, Spania, Muntenegru.

Simpozionul se va desfășura în campusul USAMV Cluj-Napoca, în Aula ”Mihai Șerban”, Institutul pentru Științele Vieții, Institutul pentru Cercetări Horticole Avansate și Centrul pentru Biodiversitate.

În deschiderea reuniunii internaționale, de la ora 9.00, USAMV Cluj-Napoca este onorată să anunțe decernarea titlului de Doctor Honoris Causa Prof. Dr. ing. Dumitru Onose, de la Universitatea Tehnică de Construcții București (Facultatea de Geodezie) și Dr. Joshua Milgram, profesor la Facultatea de Medicină Veterinaă Koret, din cadrul Universității Evreiești din Ierusalim.